Een leuke donatie voor het dierenasiel! #37

Peren verkoopactie

Omdat we veel Saint-Remy stoofpeertjes over hadden, besloten we ze te verkopen voor het goede doel. We kozen voor het Dierenasiel Bommelerwaard. Daar krijgen de opgevangen dieren een goede en liefdevolle verzorging en wordt voor hen een goed huis gezocht. Maar deze opvang kost natuurlijk veel geld. Verder is het huidige gebouw in slechte staat en het moet dringend vervangen worden. Er is momenteel dus extra veel geld nodig.

Leuke reacties

Via social media deden we een oproep om onze peren te kopen. We kregen echt ontzettend enthousiaste reacties en het bericht werd goed gedeeld. En toevallig kwam juist in dezelfde week de woonreportage over onze boerderij uit in het nieuwe magazine Waard. Dus dat versterkte de aandacht op ons projectje ook nog eens. Twee dames kwamen zelfs op de fiets vanuit Zaltbommel. Ze waren speciaal op zoek naar de moeilijk verkrijgbare Saint-Remy peren en maakten er een landelijk uitje van.

Snel uitverkocht

Wij sparen altijd allerlei verpakkingsmateriaal op. Zoals tasjes, kartonnen doosjes, eierdoosjes en glazen potjes. Sommige van die materialen liggen een tijdje in de kast te wachten. Maar dan opeens komt er iets van pas. Nu dus de opgespaarde papieren boodschappentasjes die je krijgt bij de thuisbezorging van de supermarkt. Ons keukenweegschaaltje had het even zwaar met al dat wegen!

En de opbrengst is…

De peertjes waren snel uitverkocht en sommige kopers gaven er nog wat extra’s bij. Totaal leverde dit € 75 op! We hadden al besloten de opbrengst te verdubbelen en dus leverde deze simpele actie uiteindelijk mooi € 150 op! Het bedrag is inmiddels gedoneerd aan het dierenasiel. Hopelijk hebben we meer hobbytuinders geïnspireerd om een goed doel te steunen met de verkoop van zelfgekweekte groente en fruit! Iedereen bedankt voor het meedoen!

Deze reactie van het Dierenasiel spreekt voor zich: “Wij als bestuur en beheer zijn erg blij met deze bijdrage voor onze honden en katten!”


Het asiel is voor een belangrijk deel afhankelijk van giften en donaties. Giften zijn daarom meer dan welkom op rekeningnummer NL31RABO0374342091 op naam van Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard. Verder is het asiel ook blij met plastic manden, kattenreismandjes, riemen en halsbanden, krabpalen en kattenbakken.


De Leenderthoeve heeft geen zakelijke relatie met het dierenasiel. Deze blog is op persoonlijke titel vanuit onze liefde voor dieren geschreven.