De Leenderthoeve in een glossy magazine! #36

Nieuw magazine in Bommelerwaard

In juli raakten we in gesprek met de accountmanager van een bekend huis-aan-huisblad in de Bommelerwaard. Ze was bezig met de ontwikkeling van een glossy magazine voor alle inwoners van dit gebied, dat de gemeentes Zaltbommel en Maasdriel beslaat. Altijd leuk om zo maar een mooi tijdschrift in je brievenbus te krijgen! En zeker in deze tijden, waarin we ons vooral richten op thuisactiviteiten, zoals even helemaal wegduiken in een boek of magazine.

Maar thuisblijven hoeft geen straf te zijn. Hier in de regio merk je de waardering voor het lokale en voor de ruimte om ons heen, het dorpse, het buitenleven. Juist nu is een fijne woonruimte extra belangrijk. We komen van oorsprong uit de Randstad, dus dan ken je het verschil tussen stad en dorp heel goed.

Wij doen mee!

Een vast onderdeel van het magazine is een woonreportage over inwoners uit de Bommelerwaard. Bewoners vertellen wat er zo bijzonder is aan hun woonplek en geven een kijkje in hun woning. Samen kwamen we op het idee om de Leenderthoeve te laten schitteren in de eerste editie van het magazine. Deze stond gepland in oktober. We maakten een afspraak voor een interview en een fotoreportage.

Wel even opruimen…

De tuin en de woning moesten natuurlijk wel fotoklaar worden gemaakt. Eigenlijk kun je het vergelijken met een woningbezichtiging. Nu houden wij van een opgeruimd huis. Het geeft rust en overzicht en je geniet meer van je woning als alles er goed bij staat. Niet dat het hier altijd even opgeruimd is. Zo is het na het avondeten flink aan de bak in de keuken voor alles weer opgeruimd is. Bijna iedere dag hangt er wel een was te drogen in de woonkamer. In de tuin liggen altijd wel losse spullen, zoals bloempotten of tuingereedschap.

Maar nu was het tijd om even een stapje extra te zetten. Het gras stond huizenhoog door ons insectenproject, we moesten nog onkruid wieden en snoeien. We doen veel zelf, maar in dit geval toch maar even met onze hovenier gebeld. En in huis was het tijd voor nieuwe huiskamerplanten. Althans, dat vond ik natuurlijk heel dringend nodig, want het was een mooie aanleiding om even op plantenjacht te gaan. Onze achterburen hebben een fantastisch tuincentrum inclusief eigen kwekerij waar je mooie binnen- en buitenplanten kunt krijgen. Daar fladderen de vlinders zelfs gewoon in de kas rond!

Styling

Om terug te komen op de woonreportage: er is een verschil tussen opgeruimd en gestyled en dit keer moest het natuurlijk in de gestylede modus! De fotosessie nam een hele middag in beslag. Waar valt het licht het beste? En welke setting is leuk? Welke items zijn geschikt om te laten zien?

Het hoeft hier ook niet zo perfect. Onze woonstijl is landelijk. Binnen wordt er geleefd, dus het is geen showroom. En buiten? Een landelijk erf mag rommelig zijn. Dat is zelfs beter voor de overwinterende dieren. Waar moeten de egels en de vogels zich anders schuilhouden? Onder een steen? Nee, bij ons mag er best een stapel bladeren blijven liggen in de winter.

Wabi sabi

Wat ons betreft gaan we mee met de Japanse wabi sabi filosofie: de schoonheid van imperfectie. Sommige dingen zijn mooi ondanks hun gebreken. En andere dingen worden mooier naarmate ze ouder worden. En dat geldt ook voor het wonen in een oude hoeve. De oude bomen, de buitenkant van de woning, de oude gebinten die de hoeve dragen en vormgeven en de dikke muren zoals ze nu niet meer worden gemaakt. Het gaat om de uitstraling die deze woonplek heeft ondanks het tijdsverloop. En om de sfeer, de ligging en de ruimte: dat is de kracht van een woonplek. En dat is precies waarom we de Leenderthoeve zo waarderen.

Waard: de nieuwe glossy voor de hele Bommelerwaard!

Waard: zo heet het nieuwe magazine! Heb je hem al in de bus gehad? Wij hebben al even mogen kijken hoe ons verhaal is geworden. Wat ons betreft: leuk om te doen en meer dan geslaagd! Complimenten aan de makers!

Hier kun je de reportage bekijken! Veel leesplezier! Wat vind je ervan? Laat je reactie hieronder achter.

Nieuw op deze site?

De Leenderthoeve is een volledig gerestaureerde herenboerderij uit 1907. De hoeve is samen met haar vijfroedige hooiberg gelegen in de Bommelerwaard, het gebied tussen de rivieren de Waal en de Maas. De bewoners willen graag vertellen over de grote waarde van het landelijke wonen. Op deze website kun je hun blogs lezen. Ze hebben ook een eigen olijfolielabel gelanceerd: I Molisani Extra Vergine Olijfolie. Meer daarover kun je vinden op imolisani.com en op social media.