Wat doe je met de Kerst? #41

Dit jaar moeten we allemaal zoveel mogelijk thuisblijven met de feestdagen. Feestjes met familie en vrienden zijn deze dagen wel heel erg klein. Wat niet betekent dat je er geen groots feest van kan maken!

Wat niet?

Restaurantbezoek, theatervoorstellingen, dancefestivals en andere uitjes gaan NIET door. Zelfs naar de sportschool gaan op kerstochtend zit er momenteel niet in 😛. Rondje buiten rennen kan wel. Of 30 keer opdrukken in de woonkamer. Wat dan wel weer een goed gevoel oplevert, want je hebt je calorieën vast verbrand. Let op: fitnessspullen moet je snel bestellen en heel veel is al niet meer te krijgen. Er is blijkbaar een run op. Wat zullen we gespierd worden in 2021! We zullen het zien…

Verder ook geen pleintje met een ijsbaan in Anton Pieck-stijl. Geen kerstmarkt. Geen wintersport. Geen ruige party met keiharde muziek waar je oren na afloop van piepen. Zelfs niet even naar de Action uh…waar moeten we nu die goedkope batterijen halen die zoveel lichtjes laten branden in huis?

Wat dan wel?

Tja, de symboliek achter kerst is toch dat je uitkijkt naar de komst van iets moois? Voor de een is dat religieus, voor de ander is het spiritueel. Een periode van bezinning en samenzijn en even alles loslaten als dat kan. Ons batterijtje moet ook opgeladen worden immers.

Misschien moeten we de Kerst dit jaar maar eens extra goed vieren! En dankbaar zijn dat we het kúnnen vieren. Besteed veel aandacht aan een lekkere en gezellige maaltijd. Neem de tijd voor elkaar. Check of er niemand in zijn uppie zit. Nodig hem of haar uit, want één persoon op bezoek mag sowieso!

Trek die nieuwe kleren aan die je nog ongebruikt in de kast hebt hangen voor het feestje dat dit jaar niet doorging. Versier je kersttafel uitgebreid. Kies een goeie kerstfilm uit of zet een leuke muzieklijst op Spotify aan. En nog een voordeel: als je thuis blijft, hoef je in ieder geval geen BOB aan te wijzen als je van een goede wijn wilt genieten.

Geen verplichtingen

Maar misschien had je eigenlijk toch al geen zin in deze dagen met verplichtingen. Je houdt er niet van, je bent uitgeblust van het harde werken of je bent er niet voor in de stemming door wat je dit jaar hebt meegemaakt. Voel je niet verplicht om gemaakt leuk te doen, actief te zijn, in de keuken te gaan staan of om je huis te versieren. Doe gewoon wat jou het beste uitkomt.

Virtuele kerst 🎄 is trendy 😉

Mis je je familie of vrienden? Regel een online borrel met hen. Dan zie je en spreek je elkaar in ieder geval. Samen lachen geeft je toch een beetje een kerstgevoel. Spreek een opdrachtje af zoals een gedicht maken (goed afgekeken van Sinterklaasavond). Of wissel een foto van je kerstboom of kerstdiner uit. Maak samen met je appgroep een leuke fotocollage van foto’s die jullie dit jaar met elkaar hebben uitgewisseld! Genoeg leuks, ook dit jaar!

Wat je er ook van maakt, maak er wat van!

Overal zijn lichtpuntjes te vinden!