Stormy weather #10

Droogte Begin juni, nog net geen zomer. Het zijn ook dit jaar weer erg droge weken. Hopelijk wordt het niet zo erg als vorig jaar. Het weiland bij ons achter wordt uitgebreid besproeid om te voorkomen dat het niet meer bruikbaar wordt voor de paarden die er regelmatig staan. Het gras is niet meer zo groen als gras. Regelmatig roepen wij nu de hulp in van onze vier buitenkranen. De slang erop, sproeien maar. En dat is best wat werk. Vooral bij de nieuwe aanplant bij het bijenpad en de nieuwe beukhagen. En niet te vergeten de hortensia’s, toch zo’n 60 vierkante meter perk dat bewaterd moet worden. Gelukkig liggen daar ook gaatjesslangen op de grond, waardoor de besproeiing efficiënter verloopt.

Begin juni, nog net geen zomer. Het zijn ook dit jaar weer erg droge weken. Hopelijk wordt het niet zo erg als vorig jaar. Het weiland bij ons achter wordt uitgebreid besproeid om te voorkomen dat het niet meer bruikbaar wordt voor de paarden die er regelmatig staan. Het gras is niet meer zo groen als gras. Regelmatig roepen wij nu de hulp in van onze vier buitenkranen. De slang erop, sproeien maar. En dat is best wat werk. Vooral bij de nieuwe aanplant bij het bijenpad en de nieuwe beukhagen. En niet te vergeten de hortensia’s, toch zo’n 60 vierkante meter perk dat bewaterd moet worden. Gelukkig liggen daar ook gaatjesslangen op de grond, waardoor de besproeiing efficiënter verloopt.

sproei-installaties overal aan het werk

Regen en storm Maar de afgelopen twee dagen kwam dan eindelijk wat regen waar we op gehoopt hadden. De regen kwam niet alleen, maar werd vergezeld door hevig onweer met veel weerlichten en een flinke storm. Bij ons staat de wind er dan hard op vanwege de open weilanden waar ons perceel aan grenst. De volgende dag is het dan altijd kijken of alles nog overeind staat. De bliksem is al eens ingeslagen in een hoge wilgenboom, waardoor helaas ons gloednieuwe stroomkastje voor de paardenafrastering kapot ging. De trampoline, geen kleine overigens, is al eens als een vliegende schotel de sloot overgewaaid en ruim 50 meter verderop uitgekomen! Waarna het veren rapen was. Metalen veren welteverstaan. En ook de mooie rvs buitenkeuken moest het ontgelden na een storm. Waarna ik maar snel een tuinverzekering afsloot.

Dit keer was het een reuzetak die op het veld was neergestort. Verder wat kleine dingen, zoals een omgewaaide rozenplant en wat verschoven terrasmeubels. Op de foto lijkt het maar een takje …

afgevallen es-tak

De regenton was nog nooit zo vol geweest, normaal ligt het deksel altijd vast, maar nu dreef het er zelfs op. In ieder geval wel fijn dat regenwater. Daar kunnen we weer een paar planten blij mee maken.

watervoorraad aangevuld

En het blijft stormen. De vogels hadden wat riet uit de hooiberg gepikt en met zoveel wind wordt deze plek snel erger. Gelukkig komt onze rietdekker het dak snel repareren!