I Molisani Exclusieve Olijfolie

Onze eigen olijfolie!

In 2019 zijn wij begonnen met de import en verkoop van ons eigen label extra vergine olijfolie: I Molisani Extra Vergine Olijfolie. Deze extra olijfolie van de eerste persing komt uit de provincie Molise en is afkomstig van de uliveto, de olijfboomgaard, van onze eigen familie. Molise is een van de kleinste provincies in Italië. Molise is een provincie met veel natuur, prachtige heuvellandschappen en bovendien ligt deze provincie aan de Adriatische kust. Hier komen relatief weinig buitenlandse toeristen en juist de Italianen zelf gaan hier graag naar de Adriatische zee.

Lees hier meer over Molise!

Uitzonderlijke smaak en kwaliteit!

Uitzonderlijke smaak en kwaliteit!

·         Onze olijfolie is van uitzonderlijke kwaliteit. De olijfgeur is zo overduidelijk aanwezig, iets wat je bij de supermarkt extra vergine olijfolie nauwelijks proeft. Een intense fijne geur. En de smaak is al even delicaat.

·         Onze olijfolie is in een laboratorium getest op zijn zuurgraad en mag zich met recht extra vergine noemen!

·         Onze olijfolie is geproefd en goedgekeurd door twee olijfoliesommeliers, onder wie top olijfoliesommelier Wilma van Grinsven, O.N.A.O.O. Professional Olive Oil Taster & ICC New York Sommelier! Wilma van Grinsven gaf onze olie het oordeel Goed met als specificatie Delicaat!

 

Daar zijn wij supertrots op!

olijvenboomgaard
olijvenoogst

Onze olijven zijn hier op weg naar de persinstallatie. Nog even en deze berg wordt getransformeerd tot extra vergine olijfolie om vervolgens in speciale blikken te worden gegoten. Klaar voor gebruik, buon appetito! 

De bron van goede olijfolie is natuurlijk een gezonde boomgaard. De onbespoten bomen hebben wederom een prachtige oogst opgeleverd!

 

 

Smaakvol op je bord

Extra vergine olijfolie is het meest smakelijke olijfolietype. De aromatische extra vergine olijfolie is ideaal voor gebruik in koude gerechten en maakt een heus feestje van je salades, bruschetta, tapenades en pasta. Bakken en braden kan zeker ook. Deze olie smaakt echt lekkerder dan minder exclusieve olie en juist het koude gebruik geeft zoveel extra smaak aan je gerechten. Stel je een insalata caprese voor met mozzarella, tomaat en basilicumblaadjes, balsamico en als finishing touch een mooie scheut olie.

olijfolie basilicum tomaat

Kleinschalig en authentiek

Het extra mooie van deze olijfolie is dat ze kleinschalig is geproduceerd en van oorsprong voor eigen gebruik is gemaakt. Olie voor eigen gebruik maken is natuurlijk veel arbeidsintensiever dan naar de winkel gaan waar je alles kant en klaar kunt vinden. Zelf produceren doe je alleen als je het echt voor de smaak wilt doen. En je moet natuurlijk over een eigen olijfgaard beschikken. Authentiek en ambachtelijk, afkomstig van een mooi olijfoliegebied.

Onze superieure extra vergine olijfolie is beschikbaar in flessen van 750 ml (€ 17,99) en voor grootverbruik in speciale rvs 10 liter blikken voor de extra voordelige prijs van € 163,50. Donker bewaard blijft de olie nog langer houdbaar omdat er geen licht bij kan komen. De olijfolie blijft minstens 2 jaar op smaak, mits goed afgesloten, donker en op een koele plaats bewaard.

Ook genieten van deze extra vergine olijfolie? Omdat wij de verkoop van de olijfolie kleinschalig willen houden, verkopen wij deze niet in een webwinkel. Deze zeer smakelijke biologische olie is verkrijgbaar in flessen van 750 ml en in rvs blikken van 10 liter. En misschien woon je in de regio, dan bezorgen we gratis.

Hoe herken je uitstekende extra vergine olijfolie? Lees het hier.

 

I Molisani B.V.

Delwijnsestraat 7
5315 AV Kerkwijk (gem. Zaltbommel)
KvK 57708762

 

 

 

 

Ga (terug) naar de speciale  I Molisani blog

 Gelijk bestellen? Stuur een mail naar info@leenderthoeve.nl!